#التفسير_الأقوم
#ظلم
#درایت_حدیث
#تفسیر_قرآن
#تفقه_و_استنباط
حضرت ختمی مرتبت رسول خدا(ص) با پایدار کردن عقد اخوت ایمانی بین مسلمین، حقوق و تکالیف متقابلی... Show More >>#التفسير_الأقوم
#ظلم
#درایت_حدیث
#تفسیر_قرآن
#تفقه_و_استنباط
حضرت ختمی مرتبت رسول خدا(ص) با پایدار کردن عقد اخوت ایمانی بین مسلمین، حقوق و تکالیف متقابلی را برای آنها تعریف فرمودند و مسلمانان را از پیامدهای هرگونه ظلم و ستم به همدیگر حتی در نازلترین مرتبه آن آگاه ساختند. قاعدتا میبایست ظلم و ستم بین مسلمین، به کلی پایان مییافت: در واقع باید ظلم ثروتمندان به فقراء، ظلم قدرتمندان به ضعفاء، ظلم زمامداران به شهروندان و سایر انواع ظلم از امت اسلامی رخت بر می بست. آن حضرت باتأکید فراوان میفرمودند: \"الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لَا يَظْلِمُهُ\".
حضرت ختمی مرتبت رسول خدا(ص) همه مردم را از تاریکیها و ویرانی هایی که به سبب ظلم، وجود انسان، روابط انسانی و جامعه و طبیعت پیرامون ما را فرا میگیرند، پرهیز دادند و فرمودند: \"اتَّقُوا الظُّلْمَ فَإِنَّهُ ظُلُمَاتُ يَوْمِ الْقِيَامَةِ\".
حالت نفسانی انسان نتیجه کردار پیوسته و پایدار او است. ظلم به مردم و ظلم به برادران و خواهران ایمانی، به هر شکل و در هر مرتبه، ناشی از ظلمت باطن انسان است. انسان با زیر پا گذاشتن عقل و پشت پا زدن به کلام خدا، قرآن کریم و کلام چهارده نورمقدس علیهم السلام از نور عقل و وحی خود را محروم می سازد و در لجه سیاه جهل فرو می رود و دیگر نمی تواند جایگاه های صحیح اشیاء و اشخاص را تشخیص دهد. در نتیجه ظلم می کند و با تکرار ظلم و اصرار بر ظلم، این تاریکی ها متراکم می شوند و پیوسته همراه انسان هستند، تا روز قیامت یعنی روز آشکار شدن پنهانیها و اسرار، (یوم تبلی السرائر) و زمان ظهور باطنهاست، این تاریکیها نمود عینی پیدا می کنند و آشکار می شوند.
از این روست که حضرات معصومین علیهم صلوات الله همواره به طور جد به پیروان خود سفارش کردهاند که از ظلم به خلق خدا و مردم، به هر شکل و در هر مرتبه که باشد، آشکار و پنهان، مستقیم و غیرمستقیم، با واسطه و بیواسطه، پرهیز کنند. چون هیچ چیز مثل ظلم به خلق خدا خانمان برانداز نیست.
بدترین شکل ظلم ، ظلم سازمان یافته، تشکیلاتی و حکومتی است. این شکل ظلم، به تنهایی قابل انجام نیست. افراد و گروهها و سازمانها و احزابی دست به دست هم می دهند و با همفکری و همکاری و همیاری، به خلق خدا ظلم و در زمین خدا افساد می کنند. لذا مولانا حضرت امام صادق(ع) فرمودند: \"الْعَامِلُ بِالظُّلْمِ وَ الْمُعِينُ لَهُ وَ الرَّاضِي بِهِ شُرَكَاءُ ثَلَاثَتُهُمْ\".
نهی اکید چهارده نور مقدس (ع) آن است که ظلم به خلق خدا گناهی است که به هیچ روی نباید انجام شود. ابوحمزه ثمالی گوید: مولانا حضرت امام باقر(ع) فرمود: \"قَالَ: لَمَّا حَضَرَ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ(ع) الْوَفَاةُ ضَمَّنِي إِلَى صَدْرِهِ ثُمَّ قَالَ يَا بُنَيَّ أُوصِيكَ بِمَا أَوْصَانِي بِهِ أَبِي(ع) حِينَ حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ وَ بِمَا ذَكَرَ أَنَّ أَبَاهُ أَوْصَاهُ بِهِ قَالَ يَا بُنَيَّ إِيَّاكَ وَ ظُلْمَ مَنْ لَا يَجِدُ عَلَيْكَ نَاصِراً إِلَّا اللَّهَ\".
در ساحت برادری جایی برای ظلم وجود ندارد، نه ظلم فردی، نه ظلم خانوادگی، نه ظلم اجتماعی، نه ظلم سیاسی و نه ظلم اقتصادی. ابو بصیر می گوید: شنیدم که مولانا حضرت امام صادق(ع) میفرمود: \"مَنْ أَكَلَ مَالَ أَخِيهِ ظُلْماً وَ لَمْ يَرُدَّهُ إِلَيْهِ أَكَلَ جَذْوَةً مِنَ النَّارِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ\".
در واقع، حقیقت هرگونه ظلمی همین است، آتشی سوزان که سرنوشت انسان را در دنیا و آخرت خاکستر می کند. Show Less >>
Having difficulty playing this video? Click here and let us know.
ShiaTV does not endorse any User Submission or any opinion, recommendation, or advice expressed therein, and ShiaTV expressly disclaims any and all liability in connection with User Submissions.
Comments
Add Comment