#التفسير_الأقوم
#ظلم
#درایت_حدیث
#تفسیر_قرآن
#تفقه_و_استنباط موضوع «عدالت و حکومت»، جایگاه... Show More >>#التفسير_الأقوم
#ظلم
#درایت_حدیث
#تفسیر_قرآن
#تفقه_و_استنباط موضوع «عدالت و حکومت»، جایگاه خاص و اهمیت ویژه اى نزد امام بزرگوار مولانا امیرالمؤمنین علی علیه السلام دارد. این دو مقوله به حدى مهم است که اگر تمام تلاشها و مجاهدات مولانا امیرالمؤمنین على علیه السلام را معطوف به تحقق آن بدانیم، سخنى به گزاف نگفته ایم.
حکومت بدون عدالت براى آن حضرت، از آب بینى بز یا کفش کهنه هم، کم بهاتر مى نمود. چه رسد به حکومت بر مردم، با اعمال زور و با ظلم و جور بر عباد و بلاد الهی، که شاهراه ورود هیأت حاکمه و اعوان آنها، به پایین ترین درکات جهنم است.
بهترین حاکم از نظر مولانا امیرالمؤمنین على علیهالسلام حاکمى است که بتواند حقوق مظلومین را از ظالمین گرفته و به آنها برگرداند.
از آن طرف، زمامدار جائر و ظالمى که در مورد حقوق افراد جامعه بى مبالات باشد و تضییع حقوق دیگران براى او اهمیتى نداشته باشد، در نگاه مولانا امیرالمؤمنین على علیهالسلام بدترین فرد جامعه محسوب مى شود: «وُلاةُ الجُورِ شِرارُ الامةِ.» یعنى: حاکمان جور، بدترین امتند.
همچنین حاکمى که حکومت براى او هدف باشد و زمانى که به آن دست یافت خود را برتر از دیگران بداند و مردم نتوانند براى اعاده حق خود یا بیان مقاصدشان به او مراجعه کنند، از منظر مولانا امیرالمؤمنین على علیهالسلام بدترین حاکم است: «شَرُّ الوُلاةِ مَنْ یخافه البَرئ.» یعنى: بدترین حاکم، کسى است که افراد بى گناه از او بترسند. Show Less >>
Having difficulty playing this video? Click here and let us know.
ShiaTV does not endorse any User Submission or any opinion, recommendation, or advice expressed therein, and ShiaTV expressly disclaims any and all liability in connection with User Submissions.
Comments
Add Comment